Gerechtelijke incasso en haalbaarheid

Wij geven er sterk de voorkeur aan om incassozaken op te lossen zonder rechterlijke inmenging. We doen dit in meer dan 71% van onze succesvolle claims. We aarzelen echter niet om naar de rechter te stappen als dat het enige haalbare of aanvaardbare alternatief is. Het indienen van rechtszaken is voor ons daarom een routine die we met grote regelmaat uitvoeren.

Lees verder

Advocaat

Indien nodig doen we een volledige buitengerechtelijke incasso-inspanning onder de naam van ons advocatenkantoor tegen onze no cure no pay tarieven. Er zijn geen depositoverplichtingen voor deze inspanning. Onze advocaat raakt in de gerechtelijke sfeer betrokken als we niet de nodige vooruitgang boeken in het buitengerechtelijke traject. Vaak is al voldoende om de schuldenaar te melden dat het dossier ter hand zal worden gesteld zal aan een advocaat. Maar sommige mensen nemen de zaak pas serieus als de gerechtelijke procedure van start gaat. In tegenstelling tot nagenoeg alle incassobureaus en advocaten die alleen in de buitengerechtelijke sfeer no cure no pay aanbieden, doen wij dat ook in het gerechtelijke traject. Onze cliënten hebben dus het voordeel dat zij niet, tegen alle kosten van dien, extern een (ervaren) advocaat bij hun zaak moeten betrekken. Wij doen alles onder 1 paraplu. Bovendien aarzelen wij niet om een dossier naar de rechter te brengen. Dit is vaak in aller belang.

Incassobureaus, die alleen beschikken over een intern jurist (zijnde i.t.t. ons kantoor geen tot de balie toegelaten advocaat), zijn vaak huiverig om na een buitengerechtelijk traject te verwijzen naar externe advocaten. Zij verdienen dan minder en zijn genoodzaakt hun cliënten bij bevoorschotting forse tarieven in rekening te brengen. Ons advocatenkantoor spant zelf rechtszaken aan. Internationaal hebben we een netwerk van incassoadvocaten ontwikkeld die eveneens op no cure no pay werken en gespecialiseerd zijn in het procederen in hun eigen rechtsgebieden. Onze eigen advocaten zien toe op deze internationale onafhankelijke netwerkkantoren gedurende het hele proces- en het beoordelingsproces.  We lossen meer dan 71% van onze succesvolle zaken op zonder naar de rechter te stappen. En we procederen nooit zonder de schriftelijke toestemming van onze cliënt.

Incasso geschillen

Naast onze eigen advocaten hebben wij een netwerk van incasso-advocaten over de hele wereld, die voor ons werken op basis van no cure no pay. In de meeste gevallen moet een rechtszaak worden ingediend in de vestigingsplaats van de debiteur. Dat maakt het hebben van dit netwerk noodzakelijk. Het samenwerken met incasso-advocaten die eveneens werken op no cure no pay, geeft onze klanten een niet te overschatten voordeel op wanneer er geschillen zijn. Het stelt ons in staat om de kosten voor onze cliënten op nihil te houden, terwijl debiteuren hun advocaten zullen moeten betalen op een basis van een uurtarief. Dit legt meestal een aanzienlijke druk op de debiteur om de zaak alsnog minnelijk op te lossen of, als alternatief, ons in staat stellen om een verstekvonnis te krijgen en vervolgens over te gaan tot de executiefase.

We procederen nooit zonder de schriftelijke instructies van de cliënt. Wij geven u een solide offerte op basis van de specifieke kenmerken van Uw claim. De primaire factor om rekening mee te houden bij het overwegen naar de rechter te stappen is dat de kosten niet hoger zullen uitvallen dan de baten. We evalueren de zaak zorgvuldig voordat wij onze cliënten een aanbeveling tot gerechtelijke incasso geven. De analyse achter die aanbeveling delen we met U. Het inschatten van de kans op incasso is het moeilijkste deel hiervan.

Inschatting van uw zaak en executie

Het winnen van de rechtszaak is slechts de eerste stap. Zodra we een oordeel hebben over de haalbaarheid en de verhaalbaarheid van Uw vordering, moeten wij overgaan tot het instellen van de gerechtelijke procedure. Wij beheren als incassoadvocaten het proces van het innen en het tenuitvoerleggen van vonnissen voor onze cliënten. We gebruiken onze ervaring om ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden genomen binnen de juiste termijnen. Wij evalueren alle alternatieven voor onze cliënten en geven aanbevelingen over hoe verder te gaan. Onze advocaten werken desverlangd nauw samen met ons netwerk van internationale incasso-advocaten, zoals vereist in elke individuele zaak.

Wij accepteren ook vorderingen wanneer er al een vonnis is verkregen, maar daarbij zal vooraf (opnieuw) naar de verhaalbaarheid van de vordering worden gekeken. Uiteraard zullen wij in die zaken geen deurwaarderskosten gaan maken als de kansen op succes (vrijwel) nihil zijn. Wij bieden bij voorkeur incassodiensten aan op vorderingen waarbij we in eerste instantie ook de buitengerechtelijke incassowerkzaamheden hebben verricht.

Direct starten met het incassotraject?
Start nu door op de knop hiernaast te klikken
Start nu