Benaderingswijze in te incassotraject

Het incassoproces bij Christopher Lincoln & Partners is uniek, wat resulteert in een slagingspercentage van 84%. Omdat wij geen geld verdienen tenzij we incasseren, hebben ook wij een groot eigenbelang bij het ontwikkelen van het meest succesvolle incassoproces, analyse en technieken om de incasso te maximaliseren. Onze incasso-medewerkers hebben meer dan 10 jaar incasso- en zakelijke ervaring. De meesten hebben een universitaire opleiding en we doen bij voorkeur commerciële incasso’s, waardoor wij met succes ons unieke proces kunnen toepassen tegen zeer concurrerende voorwaarden.

Lees verder

Onze incasso-inspanning begint met het verifiëren van de contactgegevens die door onze cliënten worden verstrekt en het verzamelen van aanvullende informatie over de wederpartij. Wij e-mailen, faxen en versturen een sommatiebrief naar de schuldenaar, meestal binnen één werkdag na ontvangst en acceptatie van een claim. Echter, de primaire communicatiemethode in ons incassoproces is de telefoon en – waar mogelijk – uitgebreid per e-mail. Wanneer we de schuldenaar aan de telefoon kunnen krijgen, kunnen wij via een reeks vragen te weten komen wat de echte reden is voor onbetaalde rekeningen.

Het bepalen van de werkelijke reden kan een belangrijke impact hebben op de aanpak die wij uiteindelijk gaan kiezen. Gewoon in één keer geld eisen, werkt niet altijd. In plaats daarvan moeten we vaak een goed inzicht krijgen in de activiteiten van de schuldenaar, de huidige zakelijke vooruitzichten, de positie van het werkkapitaal, gedekte schulden, persoonlijke garanties, enz. Zodra we deze informatie hebben gekregen en we begrijpen waarom er minnelijk niet betaald wordt, kunnen we een strategie bedenken om zo snel mogelijk wel en zoveel mogelijk geld binnen te krijgen.

Tijdens het incassoproces kunnen we tientallen telefoontjes plegen. Met beller-ID, geautomatiseerde telefoonmedewerkers, voicemailsystemen en live bellers is het vaak een grote uitdaging om een debiteur aan de telefoon te krijgen. We zijn daarin volhardend en meedogenloos. Er zijn situaties waarin we meerdere keren per dag bellen, van ’s morgens vroeg tot halverwege de avond, in een poging om een persoon aan de lijn te krijgen. We maken geen gebruik van geautomatiseerde standaard bellers. Wij laten niet elke keer een bericht achter als we bellen. In plaats daarvan gebruiken wij als advocaten onze ervaring, intuïtie en de specifieke incassogeschiedenis om te beslissen wanneer wij bellen, hoe vaak en op welke plek. We kunnen mensen bellen op hun mobiele telefoon en bij hen thuis.

Dat betekent: onderzoek doen om deze telefoonnummers te krijgen, bellen met familieleden, buren, en naburige bedrijven. We zijn discreet om inhoudelijk te spreken met iemand anders dan de debiteur, maar op hetzelfde moment krijgt de schuldenaar meestal de subtiele boodschap dat wij hem achtervolgen. Dit alleen al maakt dat schulden verschuldigd aan cliënten van Christopher Lincoln & Partners een hogere prioriteit krijgen op de schuldenlijst van die wederpartijen.

Direct starten met het incassotraject?
Start nu door op de knop hiernaast te klikken
Start nu